VRIJWILLIGERS

Draag jij onze organisatie een warm hart toe? En heb je zin om ook zelf de handen uit de mouwen te steken? Wacht dan niet langer. Vul het registratieformulier in, op die manier word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek bij één van onze vaste medewerkers. Zo krijg je alle informatie over het reilen en zeilen van REBUS. Op basis van jouw wensen zoeken we samen met welk engagement jij bij ons aan de slag kan!

WERKGROEPEN

Communicatie

Journalist in spe, blogger avant la lettre, sociale media expert, all-round spraakwaterval? Of werk je liever van achter het toetsenbord en hebben computers geen geheimen voor jou? Dan ben jij de geschikte persoon om onze werkgroep communicatie te vervoegen! Onze werkgroep houdt zich bezig me de externe communicatie van Rebus: van website tot flyer, van facebook tot rookpluim.

Evenementen

Heb je zin om Rebus zichtbaar te maken op en via evenementen? Steek je graag de handen uit de mouwen? Of doe je liever het denkwerk dat vooraf gaat aan een evenement? Maak jij van elke actie een onvergetelijke ervaring?

Dan ben jij de geschikte persoon om onze werkgroep evenementen te vervoegen!

Onthaal

Holebi’s, transgenders en hun omgeving kunnen bij ons in Rebus terecht voor een onthaalgesprek. Om deze nieuwelingen op te vangen zoeken we steeds onthaalmedewerkers. Heb je een grote affiniteit en voeling met het thema en hou je ervan om mensen wegwijs te maken in het holebi- en transgenderlandschap?

Dan ben jij de onthaalmedewerker die we zoeken.

Activiteiten

Bij Rebus zorgen we voor een maandelijks praatcafé, filmavonden, occasionele uitstapjes, …
De werkgroep activiteiten zorgt voor het bedenken en uitwerken van deze activiteiten. Klinkt dit als iets waaraan jij zou willen meewerken? Heb je nieuwe, verfrissende ideeën? Ben jij de sociale bezige bij die we zoeken?

Laat dan zeker van je horen!

Algemeen

Draag je onze organisatie een warm hart toe, maar vind je je ding niet meteen in onze specifieke werkgroep-vacatures? Wil je graag helpen, maar draag je liever occasioneel je steentje bij?
Ook jij bent onmisbaar in onze werking!

Laat dus zeker iets weten, en dan bekijken we wat voor jou een interessante invulling kan zijn van vrijwilligerswerk bij Rebus.

Scholenwerking

Je vindt dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn op school ? Homo, lesbisch, bi of transgender, wat maakt het uit? En je voelt je geroepen om in de provincie West-Vlaanderen mee stereotypen te doorbreken in secundaire scholen? Laat dan zeker van je horen! Want het onderwijs is de plek bij uitstek om de heteroseksuele norm in vraag te stellen en te bespreken, om attitudes bij te stellen en stereotypen te doorbreken. Niet alleen holebi’s, maar ook mensen die ‘verdacht’ worden tot deze groep te horen, krijgen te maken met allerlei vormen van holebifoob gedrag. Hetzelfde geldt voor transgenders: een verrassend grote groep van mensen die niet of niet helemaal past binnen de man/vrouw-hokjes. Ook andere jongeren hebben er dus baat bij om te weten wat het is om holebi of transgender te zijn.

Vrijwilliger worden?